APRENENTATGES CLAUS D’AQUESTA FORMACIÓ

  1. Descobriràs un munt de recursos pedagògics sobre art & literatura infantil que podràs desenvolupar a l’aula de manera molt senzilla.
  2. Entraràs al món d’Hervé Tullet i aprendràs com fer tallers artístics inspirats en altres artistes: Miró, Mondrian, Monet, Paul Klee i Yayoi Kusama.
  3. T’emportaràs moltes referències sobre literatura que t’ajudaran a oferir propostes més obertes i innovadores per a desenvolupar la creativitat dels teus alumnes.

PRESENTACIÓ

L’art a l’etapa infantil sembla ser la gran oblidada, sigui per falta de recursos, per no saber com abordar-lo o bé perquè prioritzem altres continguts. A través d’aquest curs obrim una finestra a l’educació 0-6 perquè a les aules s’experimenti l’art de manera interdisciplinària. Com? Hem creat una formació innovadora que t’obrirà un nou camí en la manera de transmetre l’art a partir de la literatura i enamorar-se de la literatura a partir de l’art, gràcies a una selecció d’obres del gran artista i autor Hervé Tullet i projectes que acompanyen.

OBJECTIUS

–       Apropar l’art a l’aula 0-6.

–       Oferir recursos per a implementar projectes d’art a l’aula 0-6.

–       Conèixer l’obra de diferents artistes i el seu estil artístic.

–       Conèixer l’obra d’Hervé Tullet i com relacionar-la amb l’obra d’artistes de la pintura com Monet, Paul Klee, Yayoi Kusama, Mondrian i Miró.

–       Fer viure als participants l’experiència de dos tallers d’art en viu.

CONTINGUTS

Bloc 1. Contingut teòric

Per què treballar art a l’aula 0-6?

Què ens aporta l’art en aquestes edats?

Qui és Hervé Tullet? La màgia de la seva obra.

Bloc 2. Literatura & art

+ Yayoi Kusama

–       Propostes a l’aula (provocacions de joc + tècniques)

–       Experiència a l’aula

–       Mirada interdisciplinària

 

 + Monet i les flors

–       Propostes a l’aula (provocacions de joc + tècniques)

–       Experiència a l’aula

–       Mirada interdisciplinària

 + Paul Klee i la barreja de colors

–       Propostes a l’aula (provocacions de joc + tècniques)

–       Experiència a l’aula

–       Mirada interdisciplinària

  + Mondrian i la geometria

–       Propostes a l’aula (provocacions de joc + tècniques)

–       Experiència a l’aula

–       Mirada interdisciplinària

  + Miró i els seus personatges

–       Propostes a l’aula (provocacions de joc + tècniques)

–       Experiència a l’aula

–       Mirada interdisciplinària

METODOLOGIA

Presentació pràctica i dinàmica de diversos àlbums il·lustrats d’Hervé Tullet, relacionant cadascun d’ells amb un artista (art modern i impressionisme) i acompanyant la presentació de propostes pedagògiques a l’aula 0-6. Inclou descripció de tècniques i materials.

IMPARTIT PER:

Diana Comes i Rius

Mestra i psicopedagoga, amb més de 30 anys d’experiència en l’etapa 0-6.

Coordinadora de formacions online de l’Institut de la Infància.

Formadora i assessora pedagògica de centres d’educació infantil i mestres.

DESTINAT A: mestres, professionals, persones que treballen en el camp de la infància i estudiants; i obert al públic interessat.

I SI VOLS FER INSCRIPCIÓ EN FORMAT PACK “CURS PREMIUM”, INCLOU: 

– L’Univers del joc amb la Metodologia CREALIJ 

Minimons & literatura infantil

Art & Hervé Tullet

Jornada interdisciplinària de joc i literatura infantil 

4 hores de formació  en vídeo del Bloc I (L’Univers del joc amb la Metodologia CREALIJ )

Reconeixement del Departament d’Educació de 40 hores de formació.

Més informació i programa i dates clicant aquí

PREU: 

Individual: 74 €

Grups a partir de 4 persones: 59,2 € (20% de descompte)

Club d’Amics de l’Institut de la infància: 62,9  (15% descompte) Fes-te amic aquí i comença a gaudir dels beneficis! 

50%  per a ex-alumnes del curs: 37 €. Si ja has fet aquesta formació i vols reciclar-te, escriu a institutodelainfancia@gmail.com indicant la data del teu primer curs i t’enviarem el codi descompte.

 

Promoció llançament!  Pack Curs Premium:  293 € (Preu normal 493 €,  40% descompte) 

DIA I HORA: dissabte 11 de febrer de 16h a 20h.

IDIOMA: castellà (les formacions online es fan en castellà; en cas que tots els participants fossin catalanoparlants, s’impartiria en català).

LLOC: formació online amb professora en viu durant tota la classe a través de la plataforma Zoom.

Si treballes en Escola pública podem fer-la a través del teu CRP.

CERTIFICACIÓ: a través del Mail, es farà arribar certificat d’assistència propi de l’Institut de la Infància i dossier i bibliografia de la formació.

QUÈ HAS DE SABER ABANS D’ACCEDIR A LA FORMACIÓ:

La formació es realitza a través de Zoom. Per motius de seguretat i de la dinàmica que oferim en benefici del grup, la condició per a accedir-hi és que els participants ho facin amb càmera oberta, i el número amb el qual entrin sigui el de la persona que s’ha matriculat (no Galaxy, ni números, ni número d’un familiar).

Si no fos així, l’organització podrà denegar-hi l’accés. Si una vegada dintre, el participant no complís aquestes dues condicions i prèviament avisat, l’organització podrà desconnectar-li l’accés sense dret a reclamació. Aquestes mesures responen a la voluntat de controlar que les persones que hi accedeixen siguin les que realment s’han matriculat.

El micròfon hauria d’estar silenciat.

En inscriure’s, s’autoritza el registre d’imatges per part de l’organització (si el participant no vol autoritzar-lo, ho haurà de notificar via Mail a institutodelainfancia@gmail.com), així com la publicació en mitjans propis sense finalitat de lucre.

POLÍTICA DE DEVOLUCIÓ

No es fan devolucions. Per a la realització dels cursos farà falta un mínim de 15 persones inscrites. En cas d’anul·lar-se, es retornarà el valor de la reserva.

Aquest programa i els ponents poden estar subjectes a canvis por causes alienes a l’organització. L’Institut de la Infància es reserva la possibilitat de realitzar modificacions, oferint quan sigui necessari altres ponents, modificant la data previ avís i mantenint de manera general els continguts, objectius i metodologia de la formació. La inscripció a la formació implica l’acceptació d’aquestes condicions.

Hola, estamos realizando un traslado a nuestro nuevo alojamiento web, por tanto es posible que puedan aparecer algunos errores en nuestra página, rogamos disculpes las molestias que puedas encontrarte durante el proceso. Gracias. Hola, estem realitzant un trasllat al nostre nou allotjament web, per tant és possible que puguin aparèixer alguns errors a la nostra pàgina, preguem disculpis les molèsties que puguis trobar durant el procés. Gràcies.
X