La imagen puede contener: texto 

                                        
8ª edició del Petits! Grans! Llibres! al Monestir de Sant Cugat

            
            
          

Petits! Grans! Llibres! torna a celebrar-se al marc excepcional del Monestir de Sant Cugat del Vallès.

La cita serà els dies dissabte 7 i diumenge 8 d'octubre, al Claustre del Monestir, que es transformarà de nou en un espai estimulant alhora que acollidor i tranquil, on les famílies podran gaudir d'una selecció dels millors àlbums il·lustrats i activitats vinculades a aquests llibres que ens conviden a explorar, pensar, crear i ens ajuden a créixer.
 
Slow festival, amb  l'esperit de l'Institut de la Infància

Aforament limitatdesenvolupat per professionals de l'àmbit de la infància per posar-se en la pell dels infants i en tot moment tenint en compte els aspectes pedagògics.
 
Des del moment que entres al festival la part emocional és un aspecte fonamental d'aquesta experiència, totes les activitats han estat pensades per generar emocions entre pares i fills, i perquè puguin portar-se a casa aquestes sensacions.
 
La nostra experiència amb la formació d'educadors, ara al servei de les famílies

Hem dissenyat un festival que recull la nostra experiència amb els formadors per viure un tipus d'experiències que el dia a dia no permet. Ho fem proposant un circuit per sis espais. En cada un d'ells trobaran una selecció de llibres i activitats relacionades amb:
 
• Vincle amb la Natura, un espai per connectar amb la natura, a través dels sentits
• Creixement emocional
• Filosofia, llibres que ens ajuden a pensar i créixer, que inclou un racó d'escacs
• Creativitat, dedicat a Hervé Tullet
• 0-3 anys, un circuit sensorial i llibres per a nadons
• Ioga, mindfulness, al racó de la calma.
 
Tot seguint la filosofia de l'Institut de la Infància és un festival inclusiu, que tracta amb cura les necessitats especials dels nadons (pàrquing de cotxets, espai de lactància), avis (amb llocs de descans), i nens amb necessitats especials.
 
EL PROGRAMA FAMILIAR

Nota: totes les activitats estan pensades per fer-les acompanyats d'un adult

Durant tot el festival trobaràs:

  • Partides d'escacs simultànies i individuals
  • Landart Mandala 
  • Espai sensorial per a nens de 0-3 anys
  • Dibuixar mandales
  • Caputxetes contacontes a cau d'orella

 
 
 

 *Programació subjecta a canvis aliens a l’organització


PROGRAMA PER A EDUCADORS I PROFESSIONALS 

Si ets amant de la literatura infantil, no et perdis el Programa per a educadors, professionals i obert a mares i pares.

Gaudeix Petits! Grans! Llibres!, amb 2 itineraris complementaris que pots combinar com vulguis:
1. 6 càpsules formatives a càrrec d'experts
2. Programa familiar per viure el festival amb ulls d'infant (no inclou els tallers) 

Dissabte 7, 11 hManeres de llegir, eines per pensar. Filosofia, pensament crític i contes a l'aula. A càrrec de Gloria Albonés, directora de IREF, Filosofia 3-18 i directora de Crecer Feliz.

Dissabte 7, 12.45 h: Com vincular-se emocionalment a través de la lectura? Descobrim els ambients de Petits! Grans! Llibres! amb una visita de la mà de Verònica Bronstein, directora de l'Institut de la infància i impulsora del Festival.

Dissabte 7, 16.00 h: Els beneficis del ioga en el desenvolupament integral de l’alumne.  A càrrec de Dolors Garcia Debesa, autora del llibre Ioga i educació (L'Abadia de Montserrat). Mestra d'educació Infantil i Primària. Professora d'Hatha Ioga.

Dissabte 7, 17.30 h: Taller creatiu i vivencial inspirat en els llibres d'Hervé Tullet

Diumenge 8, 11 h: Petites joies de la literatura infantil: els més nous, els millors dels clàssics i editorials gourmet, amb l'equip del CREALIJ de l'Institut de la infància

Diumenge 8, 12.20 h: Anna Llenas i Verònica Bronstein conversen sobre el llibre Talpet Terratrèmol (Beascoa).
 
Convidats especials
  
Aquesta edició comptarem amb la presència de convidats especials com l'autora i il·lustradora Anna Llenas, l'il·lustrador Albert Arrayás i Susu, autora i cantautora, que presentaran els seus llibres. També ens acompanyaran especialistes en les diverses matèries que oferiran classes de ioga, mindfulness, bio dansa, filosofia o un espai dedicat als escacs, on en Josep Maria Sorroche, Mestre Català i Mestre FIDE (Federació Internacional d'Escacs), amb qui els nens podran aprendre a jugar o fer partides simultànies i individuals.
 
Els autors
 
Dissabte 7, 16.30 h
Albert Arrayás ens presenta El pirata de les estrelles (Babulinka).
L'il·lustrador ens explica aquest relat i ens convida a realitzar una activitat amb ell per treballar l'empatia i l'amistat d'una manera creativa.
Albert Arrayás
Il·lustrador, ha publicat títols com Om (Alba Editorial), Cuentos para crecer por dentro (Nube de tinta), On està la lluna (Fragmenta Editorial), El pirata de les estrelles (Babulinka Books), entre molts d'altres.
 
Diumenge 8, 11h
Anna Llenas ens presenta Talpet Terratrèmol (Beascoa). Contacontes i activitat
Quan en Talpet es lleva, s’acaba la calma! Amunt i avall, ho toca tot. Es distreu. Perd les coses. No para mai quiet. Li diuen: pesat, mal educat, impulsiu, dolent, hiperactiu… Els pares estan preocupats. Els mestres estan desesperats. I ara, a sobre, ha de presentar un projecte de fi de curs…
Anna Llenas
Autora i il·lustradora de llibres i Art-terapeuta. Ha treballat també com a Directora d'Art i creativa, a més de dissenyadora gràfica. És autora de Talpet TerratrèmolEl buitLaberint de l'ànima, T'estimoDiario de las emocionesEl monstre dels colors, entre altres títols.