SENTIMENTS I AFECTIVITAT A TRAVÉS DELS CONTES 

MÓRA LA NOVA
 
 
 
Aquesta formació ens introdueix en el món dels contes però des d’una perspectiva
 
original, emocional i dinàmica:
 
 
Com?
Al llarg de 4 hores, ens posarem a la pell dels infants d’avui per comprendre i analitzar des dels seus ulls i cors com viuen la trobada amb l’experiència de llegir; analitzarem els contes que es publiquen, els temes que s’aborden, com s’utilitzen; pensarem maneres d’apropar els contes de manera “afectiva i efectiva”; farem una immersió en aquest màgic món dels llibres, generant una atmosfera molt especial que inclou treball en grups amb una gran presentació de contes i novetats editorials en un ambient relaxant i estimulant a la vegada.
 
La lectura és un dels moments més importants en què els adults i els infants poden compartir emocions, sentiments i idees. Un moment en què petits i grans aprenen a comunicar, somiar i pensar. Els participants podran descobrir diverses formes d'apropar-se a la literatura infantil i juvenil i sobretot als infants amb els quals es vinculen afectivament, a través dels contes.
 
Programa: 
 
1- Reflexionarem sobre:
 
Contes tradicionals i les noves tendències literàries, en un món de nens i nenes postmoderns.
 
La relació de la lectura i del joc com llenguatge universal dels infants.
 
Els adults com a mediadors quan un infant es troba amb la lectura, experimentant sentiments i emocions.
 
Diferents maneres de llegir i algunes conseqüències afectives: Infants que llegeixen compulsivament; llegir sols, llegir en grup, acompanyats d’un adult,
 
Infants que no llegeixen …o que encara no han trobat el seu llibre i l’ambient que els hi estimuli?
 
“Llibres emocionants”, “llibres sobre emocions” i la nova tendència a “traduir les emocions en contes i el contes en emocions”.
 
Els espais i vincles amb els altres ( infants i adults) poden estimular l’apropament a la lectura?
 
El paper de l'escola: apropar al plaer de llegir i obrir finestres a un nou mon per a molts infants.
 
2- Oferirem recursos:
 
Diferents maneres de trobar-se amb els contes: transformar l’experiència amb els libres: de les més habituals a noves maneres afectives de llegir (no tecnològiques).
 
Com crear espais i experiències emocionals d’apropament als contes: idees i recursos a ’abast de tothom.
 
Presentació de contes i novetats literàries
 
Al llarg de la formació les 1ª i 2ª part es combinen generant dinàmiques d’aprenentatge compartit i participatiu.
 
Metodologia:
 
A través de diverses dinàmiques de grup, farem un recorregut des de la teoria a exercicis pràctics i vivencials. A més, oferirem recursos que poden orientar per crear projectes educatius.
 
Al llarg de la formació, treballarem fent presentació, descoberta i exploració de contes.
 
Impartit per:
 
Verónica Bronstein, psicòloga. Cofundadora i Directora de l’Institut de la infància. Impulsora de Petits! Grans! Llibres! Festival cultural de la infància (amb 7 edicions) i creadora d’iniciatives innovadores d’apropament emocional a la lectura. Es dedica des de fa 25 anys a l’atenció clínica, està especialitzada en psicoteràpia amb nens i adolescents. Col·labora amb l’Escola Montessori Palau de Girona, assessora de centres escolars, Professora de formació continua a la FPCEE Blanquerna - Universitat Ramon Llull, al Col·legi de psicòlegs de Catalunya i a Isep. Autora dels llibres “Niños creativos” i “Niños felices”, ha publicat articles i col·labora amb nombrosos mitjans de comunicació.
 
Dia: 18 de març
 
Horari:  10 a 14 h
 
Lloc: Ateneu casa de cultura 

Av.Lluís Companys, 17, 43770. Móra la Nova (Tarragona)

 
Preu: 45 € (Pack descompte si fas les 2 formacions: Sentiments i afectivitat a través dels contes + taller: creativitat inspirat en l’obra d’Hervé Tullet= 75 €) Consultar places disponibles del pack
 
Es lliurarà certificat d’assistència i carpeta amb material
 
VENIR AMB ROBA CÒMODA, MITJONS GRUIXUTS PER ESTAR SENSE SABATES I SI VOLEU PODEU PORTAR-VOS UNA MANTETA PRIMA I SUAU QUE US FACI SENTIR
 
S’entrega certificat i carpeta amb material.
 
Informació: www.institutdelainfancia.org / [email protected]
 
Inscripcions:
 
La inscripció no es farà efectiva fins que no realitzis els 3 passos:
 
1.- Omplir aquesta fitxa d'inscripció
 
2.- Realitzar el pagament corresponent. INDICAR EN EL CONCEPTE:
 
"Sentiments i contes Mora la Nova” + el teu nom i cognom
 
Compte: ES38 00810646 3200 0115 1025 (Banc Sabadell)
 
3.- Enviar comprovant de pagament a:[email protected]
 
IMPORTANT!
 
- Reservem 36 hores teva plaça des que omplis la fitxa, perquè puguis fer el pagament (passos 2 i 3).Superat el termini, perdràs la reserva.
 
- Les places s'assignaran en ordre estricte d’inscripció.
 
- L’organització es reserva la possibilitat d’anul·lar un monogràfic en cas de no arribar a 10 persones.
 
- Només es retornarà el pagament en cas d´anul·lació dels cursos per part de l´organització. Fins 1 setmana abans pots cancel·lar i retornem el 50 % .Si no pots assistir, pots traspassar la teva plaça a algú que estigui interessat però has de notificar per mail sobre aquest canvi i esperar confirmació per part de l’organització.
 
Aquest programa i els ponents poden estar subjectes a canvis per causes alienes a l'organització. L'Institut de la infància, es reserva la possibilitat de realitzar modificacions, oferint quan sigui necessari altres ponents i mantenint de manera general els continguts, objectius i metodologia de la formació. La inscripció a la formació, implica l'acceptació d'aquestes condicions.
 
Organitza: Institut de la infància Col·labora : Ajuntament Mora la Nova